AcasăNoutățiPlângerea in rem depusă la DNA București pentru recuperarea prejudiciului de 300...

Plângerea in rem depusă la DNA București pentru recuperarea prejudiciului de 300 de milioane de euro fost trimis către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi soluționată conform competenței

Alte articole

spot_imgspot_img

Alianța pentru Drepturile Omului din România(ADOR), cu sediul in Ploiesti, a depus pe data de 1 februarie o plângere penală in rem care vizeaza abuzul în serviciu comis de Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară și Ministerul de Finanțe pentru prejudiciul de peste 300 de milioane de euro statului român, despre care puteți citi mai jos:

ADOR combate corupția în justiție și depune plângere penală împotriva CSM, Inspecției Judiciare și Ministerului Finanțelor care au blocat recuperarea a peste 300 de milioane de euro plătiți de stat pentru greșelile magistraților

Încă de când a fost depusă plângerea, procurorul de servici ne-a anunțat că nu este de competența DNA și va fi trimisă pentru o competentă cercetare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar zilele trecute am primit confirmarea, pe care o puteți citi în poză.

„Această acțiune este o încercare fără precedent în România în dorința de a trage un semnal de alarmă asupra corupției din sistemul de justiție care tinde să se generalizeze și, iată, creează prejudicii inclusiv statului, nu doar justițiabililor. Vorbim, totuși, despre profesioniști platiți cel mai bine în statul român și pentru care greșelile sunt impardonabile și care au viatța asigurată cu pensii speciale și după ce ies din sistem. Plângerea depusă de ADOR are la bază două articole de presă documentate și nu există urmă de îndoială asupra prejudiciului și modului în care a fost produs. Acum aștept din partea procurorilor să țină cont de indepența garantată de legile justiției și pentru care am ieșit in stadă și eu in anul 2017, împotriva OUG 13. Îi rog pe această cale pe magistrații din CSM și Inspecția Judiciară să-și aducă aminte că au părinți și să îi întrebe dacă sunt mândri de ei pentru modul în care își desfășoară activitatea, după ce le vor spune sincer cum procedează. S-ar putea să aibă un șoc care ar putea să le schimbe fundamental percepția asupra modului în care funcționează justiția în așa fel încât adevărul să iasă la lumină și să nu fie încălcate drepturile cuiva, doar pentru că se protejează unii pe alții ca efect al unei legislații care lasă de dorit”, a spus Eugen Cristescu, președintele Alianței pentru Drepturile Omului din România.

ADOR va continua demersurile și la alt nivel pentru ca acest semnal de alarmă să nu rămână izolat ci să producă efecte, oricât de greu ar fi crezut în acest moment, fie că mass-media va sprijini acest proiect de combatere a corupției din justiție. Vom reveni cu amănunte de îndată ce vom face urmtoarea acțiune.

Reprezentanții mass-media care consideră că e un subiect de presă ne pot contacta la adresa de mail: [email protected] , motiv pentru care le mulțumim anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Noutăți

spot_img