Despre noi

Alianta pentru Drepturile Omului din Romania ( A.D.O.R.) este o organizație non-guvernamentala care se opune abuzurilor, coruptiei și nedreptatilor la care fiecare cetatean sau persoana juridical sunt supusi si monitorizeaza autoritatile in vederea intelegerii democratiei participatice si punerii ei in practica. Ne dorim sa stam pavaza pentru toti cei care mai au puterea sa spere intr-o lume mai buna si sa lupte alaturi de noi.

Scopul ASOCIATIEI A.D.O.R este apararea drepturilor civile, politice, economice, sociale, la libera exprimare si culturale ale cetatenilor si promovarea si apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, inclusiv acordarea asistentei si serviciilor juridice persoanelor fizice si juridice lezate în drepturile lor.

Ne-am constituit dintr-o necesitate. Aceea ca societatea civila romaneasca este una doar la nivel declarativ, nu este un partener care sa fie luat în calcul de autoritati si, mai mult, de parerea careia sa se țina cont. Incercam sa strangem in jurul nostru si celalalte organizatii non-guvernamentale, dornice sa iși exprime un punct de vedere viabil si constructiv pentru comunitatea pe care o reprezinta. Consideram ca sunt suficient de multe ONG-uri active în Prahova si in tara, care se ocupa de domenii diverse de activitate menite sa acopere segmente pe care Guvernul nu reuseste sa le dezvolte.

Militam pentru drepturile fundamentale ale omului, pentru apararea lor, pentru promovarea democratiei participative, prin implicarea cetateanului in elaborarea actelor normative si administrative, prin aplicarea Legii Transparentei Decizionale.

Infiintata in noiembrie 2009, Alianta pentru Drepurile Omului din Romania s-a implicat in problemele comunitatii , dupa cum veti vedea in prezentarile noastre din site. Expertiza in domeniul democratiei participative a presedintelui A.D.O.R., Eugen Cristescu va conduce la organziarea de audieri publice, dezbateri publice, camapnii de advocacy si lobby, precum si alte actiuni civice.

Vrem sa ne punem in slujba comunitatii in continuare si asteptam ca si comunitatea sa ne sprijine pentru a putea, ca impreuna, sa ne imbunatatim viata si sa fim respectati atat noi, cat si drepturile noastre.